Teie rõõmuks!

Teie Rõõmuks!

Teie rõõmuks!

Teie Rõõmuks!

AS Salvest võttis kasutusele autoklaavide jääksoojuse taaskasutussüsteemi

15. dets. 2016

AS Salvest võttis kasutusele autoklaavide jääksoojuse taaskasutussüsteemi, mis viidi ellu projekti “Autoklaavide jahutusvee ja jääksoojuse taaskasutus ressursside optimeerimise eesmärgil” raames.

 

Projekt „ Autoklaavide jahutusvee ja jääksoojuse taaskasutus ressursside optimeerimise eesmärgil“ viidi ellu KIK´i kaasfinantseeringul. Kogu projekti maksumuseks kujunes ligi 60 tuhat eurot ja investeeringu tulemusena hoitakse kokku nii soojusenergiat kui ka põhjavett.

 

AS Salvest toiduainete töötlemise eripära tingib valmistoodangu termiline töötlemine autoklaavides. Tulenevalt tootmisprotsessist, kus tooted kas steriliseeritakse või pastöriseeritakse, kulub protsessile märkimisväärne kogus energiat ja vett. Uus süsteem võimaldab toodete jahutamisel tekkiva sooja vee võtta taaskasutusele tootmise tarbeveena.  Aastane keskmine soojusenergia kokkuhoid on 480 MWh ning põhjavee tarbimine väheneb sellest tulenevalt ca 23 000 m3. Projekt on jätkusuutlik ja peaks ära tasuma kahe ja poole aastaga.

 

AS Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Ettevõtte jaoks on juba algusest peale olnud oluline oma tootmises kasutada võimalikult palju kodumaist toorainet ning tootearenduses järgida eestimaalaste maitse-eelistusi. Salvesti tootevalikusse kuuluvad supid, erinevad köögiviljahoidised, moosid, lastetoidud, majonees, kastmed jpm. Eestis on toodetel kasutusel kaubamärgid Salvest, Põnn, Meie Mari, Mahlakas ja 3MIN. Ettevõte annab tööd ligi 160 töötajale. Salvestile on omistatud ISO 9001:2008 kvaliteedisertifikaat, ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat ja IFS Food A-klassi toiduohutussüsteemi sertifikaat.