Kapsa-kruubihautis

Tõeline talvetoit esiisade retseptivaramust, millele lisaks kapsale-kruubile annab maitset ka parajalt pruun peekon. Toitev hautis valmib imelihtsalt ning on oodatud külaline igal talvisel pidulaual.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 300 g läbikasvanud peekonilõike
  • 1 sibul
  • 2 dl odrakruupe
  • 0,5 l keeva vett
  • 530 g Salvesti praekapsast
  • 200 ml rõõska koort
  • soola

Juhend

  1. Pruunista liha

    Tükelda peekon kuubikuteks ja tõsta külmale pannile. Seejärel aja pann kuumaks ning pruunista liha.

  2. Lisa sibul, odrakruubid ning muud koostisosad

    Alanda kuumust ja lisa pannile hakitud sibul ning odrakruubid. Kuumuta paar minutit, lisa pannile kuum vesi ja lase kaanega kaetult tasasel tulel haududa 1 tund kuni kruubid on pehmed. Kui kruubid on pehmed, lisa veidi soola ja praekapsad. Vala peale rõõsk koor, kuumuta keemiseni.

  3. Serveeri ning naudi!

    Seejärel lase 5 minutit tasasel tulel haududa ning serveeri.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee