Kitsepiimakreem riivleiva ja murakamoosiga

Tähista Eesti Vabariigi aastapäeva maitsva magustoiduga, milles saavad kokku kitsepiim, riivleib ja murakamoos.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 50 g riivleiba
  • 1 sl võid
  • 1 sl tumedat muscavado suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 300 g toasooja kitsepiima kreemjuustu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 150 g Salvest Meie Mari murakamoosi
  • 1 tl murakalikööri (soovi korral lisa moosi hulka)

Juhend

  1. Valmista ette riivleib, vahukoor, kreemjuust

    Kuumuta riivleiba pannil võis. Lisa suhkur ning kuumuta mõni minut, kuni suhkur karamellistub. Tõsta jahtuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Sega toasooja kitsepiima kreemjuustu ja vaniljesuhkruga.

  2. Tõsta pokaali ning kaunista

    Tõsta pokaali põhja riivleiba, seejärel murakamoos (soovi korral maitsesta moosi murakalikööriga), peale kitsepiimakreem. Kaunista riivleiva ja moositäpiga.

  3. Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee