Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Koorene lõhesupp krevettidega

Koorene lõhesupp krevettidega_Salvesti retsept

Koorene lõhesupp valmib minutitega ning sobib seetõttu hästi argiõhtutel valmistamiseks. Kasutades rõõsa koore asemel kohvikoort, on tulemuseks lahjem ja taljesõbralikum supp.

 

Vaja läheb:

530 g Salvest Lõhesuppi

0,5 l vett

100 g väikeseid külmutatud kooritud krevette

peotäis külmutatud rohelisi herneid

100 ml rõõska koort

1 sl võid

serveerimiseks tilli

 

Tee nii:

Pane külmutatud krevetid ja herned kaussi, vala peale kuum vesi ja lase paar minutit seista. Nõruta.
Kuumuta potis lõhesupp ja vesi. Lase supil 4-5 minutit tasasel tulel keeda. seejärel lisa krevetid, herned ja rõõsk koor. Kuumuta uuesti keemiseni, kuid ära keeda. Sega juurde või. Serveerimisel puista peale hakitud tilli.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Retseptis kasutatud tooted

Kõik Supid

Tomati-kikerhernesupp

Valmista lõunaks üks kuum ja toitev supp. Supi valmistamine käib lihtsalt ja kiirelt, kasutades konserv-kikerherneid.

Aasiapärane nuudlisupp

Vürtsikas-hapu supp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab õige maitse Eestis valmistatud Salvesti tublilt tomatine ketšup.

Värskekapsa-külmsupp

Kuumal suvepäeval pakub mõnusat jahutust keefiriga külmsupp. Supp sisaldab tervislikke aedvilju, maitset lisavad soolakurk ja keedetud muna. Kindlasti kuulub supi juurde tubli peotäis maitserohelist.

Porgandisupp ingveriga

Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.

Tomati-hakklihasupp

Hakklihasupp tomatiga_Salvesti retsept
Tummine ja rohkelt hakkliha sisaldav supp on üks korralik kõhutäis. Ühtaegu toitev ja soojendav hakklihasupp sobib eriti hästi külmade ilmadega, mil haigused kimbutama kipuvad. Vürtsika toidu austajad võivad lisada hakitud tšillit.

Suitsune hernepüreesupp

Hõrk hernepüreesupp valmib vaid veerand tunniga. Supi kõrvale sobivad krõbistamiseks grissinid või krõbedad saiakuubikud. Lihasõbrad võivad supile lisada ka peekonikuubikuid või suitsulihatükke.

Pühadejärgne kapsasupp

Kui pühadest kõvasti kapsast ja paar tükki ahjulihagi alles jäänud, on aeg anda organismile tahkest toidust pisuke puhkus ja valmistada üks korralik kapsasupp. Kosutav talvine taldrikutäis!

Minestrone supp

Minestrone supp_Salvesti retsept
Minestrone on tõeline supiklassika, mille valmistamiseks ei pea sugugi meisterkokk olema. Itaaliast pärit paks supp on tuntavalt tomatine ja vürtsikalt aromaatne elamus igale supisõbrale. Serveeri maitserohelisega ning paku minestrone kõrvale ciabattat. Buon appetito!