Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Õuna-saiavormikesed

Mõnus retro-magustoit, milles saad ära kasutada kuivanud saia. Siinkohal on sai asendatud tervislikuma täisterasaia või sepikuga. Mahlast saiavormi on parim serveerida külma piimaga.

 

Vaja läheb (neli portsjonit):

Pool pätsi (ca 150 g) täisterasaia või sepikut

260 g Salvest Põnn Õunapüreed

kaneeli

2 muna

3 dl piima

25 g võid

2 spl demerara suhkrut

 

Serveerimiseks piima

 

Tee nii:

Lõika sai väikesteks tükkideks. Laota pooled saiatükid väikestesse võitatud kuumuskindlatesse ahjuvormidesse. Määri saiatükkidele õunapüree ja puista peale veidike kaneeli. Kata ülejäänud saiatükkidega. Klopi munad piimaga kergelt lahti ning vala vormidesse. Puista peale suhkrut ja aseta peale võitükikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri külma piimaga.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Magustoidud

Õunapannkoogid

Vaid mõnest komponendist saad valmistada laste lemmikud pannkoogid. Pannkookide valmistamiseks saad ära kasutada üleküpsenud pruunitäpilise banaani. Pannkookidesse ei ole lisatud grammigi suhkrut, sest õunapüree ja banaan annavad piisavalt magusust.

Puuviljakook

Hõrk ja kerge puuviljamaitseline kook, millega üllatada lähedasi ning sõpru. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut, pidulikumal puhul kaunista kook vahukoore ja marjadega.

Puuvilja-müslibatoon

Valmista tervislikuks vahepalaks puuvilja-müslibatoone, mida on lapsel lihtne kaasa võtta ja tühja kõhtu leevendada.

Kollane riisipuder

Kuldkollane riisipuder muudab tuju rõõmsaks igal tusasel unimütsil. Puder on laktoosivaba ning sellesse ei ole lisatud suhkrut, pudru muudab kreemjaks kookospiim ja mangopüree annab piisavalt magusust. Soovi korral maitsesta putru veidikese kardemoniga.

Maasika-kausismuuti

Vahelduseks hommikusele smuutiklaasile valmista smuuti hoopis taldrikule. Täienda smuutit vastavalt oma soovile värskete marjade või toitvate kamapallidega.

Ketšupisorbett

Ketšupijäätis on kooslus, mida poelettidelt juba naljalt ei leia. Vürtsikas-tomatine külm amps sobib einekordade vahele maitsemeelte ergastamiseks.

Mangomagustoit kamakreemiga

Krõbedad kaerahelbed ja kreemjas kamavaht - ideaalne kooslus! Lisaks veel värske mangopüree, mis teeb magustoidu mõnusalt eksootiliseks.

Rabarberi-vaarikajäätis küpsisepuruga

Kodus jäätise valmistamine on lihtne ja jäätisemasinat selleks vaja ei lähe. Rammus koorene kondenspiimajäätis sobib ideaalselt hapuka rabarberi-vaarikamoosi ja krõbedate küpsisetükkidega.

Vaarika-mustasõstra mannavaht

Läbi aegade on mannavaht olnud nii laste kui ka suurte lemmikuks. Suvemarjase mannavahu saab mahla asemel valmistada ka vaarika-mustsõstramoosist. Eriti hea koos piimaga.

Ploomi-kohupiimadessert

Lihtne ja tervislik dessert Põnni ploomipüreest ja kohupiimast, lisandiks marjad või kuivatatud puuviljad. Magusasõbrad võivad kohupiimale lisada ka veidi suhkrut või niristada peale mett.

Kamapallimaius

Kamapallimaius on suurepärane maiustus laste sünnipäevalauale ja meeldib igale lapsele. Valmistamisega saavad hakkama ka väiksemad lapsed, kuid sealjuures tuleb ettevaatlik olla kuuma iirismassi segamisel.

Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!

Pohla-karamellikorvikesed

Noobel välimus, koduselt mõnus maitse! Kui magustoidus kohtuvad kreemjas karamell, siinse piirkonna hapukas imemari ja kohev vahukoor, saab tulemus olla ainult maitsev, tervislik ja põhjamaiselt karge.

Šokolaadi-majoneesitort

Majonees võib olla ka õhtusöögi magusaimate hetkede nurgakivi! Kreemjas šokolaaditort maitseb ja näeb välja nagu tippkondiitri looming ja on meeltmööda igale maiasmokale.