Õuna-saiavormikesed

Mõnus retro-magustoit, milles saad ära kasutada kuivanud saia. Siinkohal on sai asendatud tervislikuma täisterasaia või sepikuga. Mahlast saiavormi on parim serveerida külma piimaga.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • Pool pätsi (ca 150 g) täisterasaia või sepikut
  • 260 g Salvest Põnn Õunapüreed
  • kaneeli
  • 2 muna
  • 3 dl piima
  • 25 g võid
  • 2 spl demerara suhkrut
  • Serveerimiseks piima

Juhend

  1. Valmista ette saiatükikesed

    Lõika sai väikesteks tükkideks. Laota pooled saiatükid väikestesse võitatud kuumuskindlatesse ahjuvormidesse. Määri saiatükkidele õunapüree ja puista peale veidike kaneeli. Kata ülejäänud saiatükkidega. Klopi munad piimaga kergelt lahti ning vala vormidesse. Puista peale suhkrut ja aseta peale võitükikesed.

  2. Küpseta

    Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

  3. Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee