Patatas bravas ehk krõbedad kartulid krehvtise tomatikastmega

Patatas bravas on populaarne Hispaania baarides pakutav suupiste, mis tõlkes tähendab “julged kartulid”. Saad eriti maitsvad kartulid, kasutades värskeid õhukese koorega kartuleid. Serveeri krõbedaid kartuleid ühes suures kausis või hoopis suupistena väikses kausis.

Koostisosad

  • 500 g kartuleid
  • 1 sl kikerhernejahu
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 küüslauguküüs
  • praadimiseks õli
    Tomatikaste:
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 400 g purustatud tomateid
  • 2 sl Salvest Tomatipastat
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 0,25 tl Cayenne pipart
  • soola
  • musta pipart
  • 2 sl Salvest Kartulikastet
  • serveerimiseks värsket peterselli

Juhend

  1. Valmista kartulid

    Lõika kartulid ühesuurusteks tükkideks. Aja potis vesi keema ning keeda kartuleid 3-5 minutit või kuni kartulid on poolpehmed. Kurna ja lase aurustuda. Puista kartulitele jahu, paprikapulber ning purustatud küüslauk. Prae kuumal pannil krõbedaks.

  2. Valmista tomatikaste

    Kuumuta teisel pannil õli. Haki sibul ja hauta klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ning hauta veel paar minutit. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta, suhkur, paprikapulber, Cayenne pipar. Maitsesta soola ja pipraga. Lase vaiksel tulel haududa 20 minutit.

  3. Serveeri ning naudi!

    Tõsta kartulid kaussi, tõsta peale tomatikastet ja Kartulikastet ning puista üle värske peterselliga.

Head isu!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee