Pikkpoiss ketšupikattega

Vana hea pikkpoiss on saanud peale tublilt tomatise ketšupikatte, mis peaks meeldima nii väikestele kui ka suurtele ketšupisõpradele. Järgmisel päeval sobib viil pikkpoissi toeka võileiva katteks.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 200 g Salvest Ketšupit
  • 2 sl Salvest Sinepikastet
  • 500 g kodust hakkliha
  • 1 muna
  • 1 dl riivsaia
  • 2,5 dl piima
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart

Juhend

  1. Valmista pikkpoiss

    Sega piim ja riivsai, lase 10 minutit seista. Haki sibul ja küüslauk, riivi porgand. Sega omavahel hakkliha, sibul, küüslauk, porgand, riivsai, muna, sool ja pipar. Suru hakklihasegu küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

  2. Lisa kate ning küpseta veel

    Katte jaoks sega ketšup ja sinepikaste, määri pikkpoisi peale. Küpseta veel 30 minutit.

  3. Lase taheneda, serveeri ning naudi!

    Enne pikkpoisi lahtilõikamist lase 10 minutit vormis taheneda.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee