Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Šokolaadi-majoneesitort

Majonees võib olla ka õhtusöögi magusaimate hetkede nurgakivi! Kreemjas šokolaaditort maitseb ja näeb välja nagu tippkondiitri looming ja on meeltmööda igale maiasmokale.

 

Tordipõhi:

200 g tumedat šokolaadi

490 g Salvesti Klassikalist majoneesi

200 g suhkrut

2 muna

200 g jahu

2 sl kakaod

1 tl küpsetuspulbrit

 

Kreem:

400 ml rõõska koort

200 g tumedat šokolaadi

2 sl suhkrut

30 g võid

 

Serveerimiseks:

180 g Salvesti pohlamoosi

 

Tee nii:

Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Mikserda majonees ja suhkur ning lisa segule ükshaaval munad. Seejärel sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Lisa kuivained ja sulatatud šokolaad majoneesisegule. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta ahjus 45 minutit 175 ºC juures. Lase koogil veidi aega vormis jahtuda, seejärel eemalda vorm ja lase täielikult maha jahtuda. Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks kihiks.

 

Kreemi jaoks pane koor, tükeldatud šokolaad ja suhkur potti ning kuumuta segades kuni šokolaad on sulanud. Seejärel lisa või ja kuumuta kuni või on sulanud. Seejärel tõsta pott pliidilt ja lase kreemil täielikult jahtuda. Jahtunud kreem vahusta kohevaks.

 

Tõsta esimene tordipõhi serveerimisalusele. Määri peale pohlamoos ja 1/3 kreemist. Tõsta peale teine tordikiht ja määri peale pool allesjäänud kreemist. Kata viimase tordikihiga ning määri pealt ja külgedelt kreemiga. Seejärel tõsta tort vähemalt 6 tunniks kuni üleöö külma maitsestuma. Kaunista soovikohaselt.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Magustoidud

Liblikamuffinid

Liblikamuffinid_retsept
Vahvad liblikamuffinid üllatavad sööjaid nii välimuselt kui maitselt. Muffinite sees on moositäidis, pealt on koogikesed kaetud pehme toorjuustukreemiga. Tõeline laste lemmik!

Ketšupikook toorjuustuglasuuriga

Ketšupikook toorjuustuglasuuriga_retsept
Koogi salajane komponent on ketšup, mis muudab selle värvuse kelmikalt punaseks ja maitse mahlaseks. Peale valmista toorjuustuglasuur ning kaunista värviliste nonparellidega.

Kamapallimüsli

Kamapallimüsli_retsept
Kodus valmistatud müsli saab just sellisena nagu endale meeldib. Mõnusalt krõmps ja parajalt magus. Serveeri piimaga või sega maitsestamata jogurti hulka.

Õunapannkoogid

Vaid mõnest komponendist saad valmistada laste lemmikud pannkoogid. Pannkookide valmistamiseks saad ära kasutada üleküpsenud pruunitäpilise banaani. Pannkookidesse ei ole lisatud grammigi suhkrut, sest õunapüree ja banaan annavad piisavalt magusust.

Puuviljakook

Hõrk ja kerge puuviljamaitseline kook, millega üllatada lähedasi ning sõpru. Serveerimisel puista peale tuhksuhkrut, pidulikumal puhul kaunista kook vahukoore ja marjadega.

Puuvilja-müslibatoon

Valmista tervislikuks vahepalaks puuvilja-müslibatoone, mida on lapsel lihtne kaasa võtta ja tühja kõhtu leevendada.

Õuna-saiavormikesed

Mõnus retro-magustoit, milles saad ära kasutada kuivanud saia. Siinkohal on sai asendatud tervislikuma täisterasaia või sepikuga. Mahlast saiavormi on parim serveerida külma piimaga.

Kollane riisipuder

Kuldkollane riisipuder muudab tuju rõõmsaks igal tusasel unimütsil. Puder on laktoosivaba ning sellesse ei ole lisatud suhkrut, pudru muudab kreemjaks kookospiim ja mangopüree annab piisavalt magusust. Soovi korral maitsesta putru veidikese kardemoniga.

Maasika-kausismuuti

Vahelduseks hommikusele smuutiklaasile valmista smuuti hoopis taldrikule. Täienda smuutit vastavalt oma soovile värskete marjade või toitvate kamapallidega.

Ketšupisorbett

Ketšupijäätis on kooslus, mida poelettidelt juba naljalt ei leia. Vürtsikas-tomatine külm amps sobib einekordade vahele maitsemeelte ergastamiseks.

Mangomagustoit kamakreemiga

Krõbedad kaerahelbed ja kreemjas kamavaht - ideaalne kooslus! Lisaks veel värske mangopüree, mis teeb magustoidu mõnusalt eksootiliseks.

Rabarberi-vaarikajäätis küpsisepuruga

Kodus jäätise valmistamine on lihtne ja jäätisemasinat selleks vaja ei lähe. Rammus koorene kondenspiimajäätis sobib ideaalselt hapuka rabarberi-vaarikamoosi ja krõbedate küpsisetükkidega.

Vaarika-mustasõstra mannavaht

Läbi aegade on mannavaht olnud nii laste kui ka suurte lemmikuks. Suvemarjase mannavahu saab mahla asemel valmistada ka vaarika-mustsõstramoosist. Eriti hea koos piimaga.

Ploomi-kohupiimadessert

Lihtne ja tervislik dessert Põnni ploomipüreest ja kohupiimast, lisandiks marjad või kuivatatud puuviljad. Magusasõbrad võivad kohupiimale lisada ka veidi suhkrut või niristada peale mett.

Kamapallimaius

Kamapallimaius on suurepärane maiustus laste sünnipäevalauale ja meeldib igale lapsele. Valmistamisega saavad hakkama ka väiksemad lapsed, kuid sealjuures tuleb ettevaatlik olla kuuma iirismassi segamisel.

Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!

Pohla-karamellikorvikesed

Noobel välimus, koduselt mõnus maitse! Kui magustoidus kohtuvad kreemjas karamell, siinse piirkonna hapukas imemari ja kohev vahukoor, saab tulemus olla ainult maitsev, tervislik ja põhjamaiselt karge.