Maitseainesegu:
Marineeritud punane sibul:
Burgeri valmistamiseks:
Tõsta liha 1 tund varem toasooja soojenema. Sega kokku maitseainesegu. Tõsta lihatükk ahjupotti ja hõõru liha igast küljest maitseaineseguga. Kata pott kaanega. Küpseta 160-kraadises 4 tundi, vahepeal liha vedelikuga kastes. Tõsta pott ahjust välja ja lase 30 minutit jahtuda.
Tõsta liha potist välja suuremasse ahjuvormi või kaussi. Rebi kahvliga liha ribadeks.
Tõsta 200 ml haudevedelikku tassiga külmkappi. Kui vedelikus olev rasv on hangunud, eemalda rasv ja kasuta vedelikku liha maitsestamiseks.
Sibulate marineerimiseks kuumuta potis suhkur, vesi ja äädikas, sega kuni suhkur on sulanud. Lõika sibul õhukesteks viiludeks, tõsta kaussi. Vala peale kuum marinaad, lase vähemalt 30 minutit seista.
Burgeri jaoks soojenda koorikleibasid ahjus mõni minut. Määri alumisele leivapoolele ketšupit, tõsta peale rebitud liha, marineeritud kurgi viilud, tomativiilud, marineeritud sibul, salatileht ja kata pealmise leivapoolega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: https://liisiblogi.ee/