Serveerimiseks
Jogurtikaste
Pane suitsulihaga hernesupipõhi koos kõikide maitseainete ja ürtidega köögikombaini ning purusta – soovitus oleks aga sibul enne hakkida ja küüslauk riivida. Purusta segu keskmisesse peensusesse, lisa kergema maitse saamiseks pisut ka mündiga hernesuppi. Maitsesta nüüd falafel’isegu soola ja pipraga, lisa ka maitse järgi sidrunumahla ja tšillikastet. Maitse peaks olema kreftin ja sügav, kuid siiski kerge. Kata falafel’isegu kilega ja lase tund taheneda.
Nüüd aja malmpajas õli kuumaks. Enne praadimist sega hernesegusse ka nisujahu. Nüüd vormi kahe supilusika vahel ilus falafel’iknell ja aseta see õlisse. Falafel on valmis kui knell on pealt pruunikas ja krõbe.
Serveeri falafel’id, kas lihtsalt Kreeka jogurti kastmetega või valmista neist pitataskuid: lisa pitataskuse hakitud tomati-kurgisalat, marineeritud sibulat ja kurki, suvikõrvitsa salatit, falafel’id ja nirista otsa maitsestatud Kreeka jogurtit.
Head isu!