fbpx

JÕULULÕHE

Kaunista pühadelauda hernetambil ja kartulil küpsetatud ahjulõhega. 

Vaja läheb:

  • 1 kg lõhefileed
  • Kartuleid
  • Purk Salvesti hernesuppi
  • Prestó hernepüreesuppi
  • Purk Salvesti salatikurki
  • Purk Salvesti salatiporgandit
  • 0,5 sidruni mahl
  • Soola, pipart

Kreemjas kiht

  • 2 sl tilli
  • 2 dl Salvesti Kerget majoneesi
  • 0,5 keskmist sibulat

Kapsas

  • 1 purk Salvesti porgandiga praekapsast
  • 50ml head Moseli riesling’ut
  • 1tl mett
  • 1tl köömneid

Tartar dipikaste

  • 4 Salvesti Kodust kurki mädarõikaga
  • 2 dl Salvesti Kerget majoneesi
  • 1 dl hapukoort
  • 1 sl mädarõigast
  • 0,5 keskmist sibulat
  • 2 sl hakitud tilli

1 – Valmista kartulipõhi ja hernetamp

Viiluta kartul võimalikult õhukesteks viiludeks, keeda need kergelt pehmeks ja laota ahjuvormile. Sega kausis kokku hernesupp ja paar lusikatäit kurgisalatit ja porgandisalatit, tambi läbi ja laota kartulilaastudele. Vajadusel muuda tampi vedelamaks Prestó hernepüreesupiga. Segule paiguta veel üks kiht kartulilaaste ning kata kreemja kastmekihiga.

2 – Valmista dipikaste

Sega kausis kokku majonees, hapukoor ja mädarõigas. Sega hulka hästi peeneks hakitud sibul ja till ning maitsesta soola ja pipraga.  Lõika kurgid diagonaalis piklikeks üsna õhukesteks viiludeks.

3 – Valmista kapsas

Pane kuumale pannile köömned, aja maitseaines õlid liikuma. Nüüd lisa mesi ja sega köömnetega läbi. Pane pannile ka kapsad ja sega maitsed ilusti ühtlaseks. Nüüd lisa pannile ka valge vein ja lase osal alkoholil kapsaid pidevalt segades aurustuda. Serveeri kapsaid kala ja hernetambi juurde.

4 – Küpseta kala

Kuumuta ahi 200 kraadini. Maitsesta kala soola ja pipraga, pane ahjuvormile ning aseta kala ahju. Kata fooliumiga ja küpseta sõltuvalt filee paksusest 40-45 minutit. 15 min enne valmimist eemalda kalalt foolium. Serveeri lauda terve roana!

Head isu!