Kreemjas kiht
Kapsas
Tartar dipikaste
Viiluta kartul võimalikult õhukesteks viiludeks, keeda need kergelt pehmeks ja laota ahjuvormile. Sega kausis kokku hernesupp ja paar lusikatäit kurgisalatit ja porgandisalatit, tambi läbi ja laota kartulilaastudele. Vajadusel muuda tampi vedelamaks Prestó hernepüreesupiga. Segule paiguta veel üks kiht kartulilaaste ning kata kreemja kastmekihiga.
Sega kausis kokku majonees, hapukoor ja mädarõigas. Sega hulka hästi peeneks hakitud sibul ja till ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika kurgid diagonaalis piklikeks üsna õhukesteks viiludeks.
Pane kuumale pannile köömned, aja maitseaines õlid liikuma. Nüüd lisa mesi ja sega köömnetega läbi. Pane pannile ka kapsad ja sega maitsed ilusti ühtlaseks. Nüüd lisa pannile ka valge vein ja lase osal alkoholil kapsaid pidevalt segades aurustuda. Serveeri kapsaid kala ja hernetambi juurde.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Maitsesta kala soola ja pipraga, pane ahjuvormile ning aseta kala ahju. Kata fooliumiga ja küpseta sõltuvalt filee paksusest 40-45 minutit. 15 min enne valmimist eemalda kalalt foolium. Serveeri lauda terve roana!
Head isu!