Tainas:
Täidis:
Sega omavahel kaerahelbed, jahu, fariinisuhkur ja muskaatpähkel. Haki juurde väikeste tükkidena külm või ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Seejärel suru 2/3 purutainast küpsetuspaberiga kaetud 22×33 ahjuvormi põhja ja küpseta eelkuumutatud ahjus 10 minutit 200 ºC juures.
Lõika õun väikesteks kuubikuteks. Seejärel määri eelküpsetatud põhjale pohlamoos ja puista peale õunatükid. Raputa õunatükkidele suhkur ja kaneel ning viimaks allesjäänud purutainas. Küpseta ahjus 30 minutit 200 ºC juures. Lase jahtuda ning serveeri jäätise või vaniljekastmega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee