Vaja läheb:
6 kartulit
130 g suitsupeekonit
1 sibul
50 g riivjuustu
2 dl külmutatud herneid
Kaste:
200 ml köögikoort (15%)
50 g riivjuustu
1 spl hakitud värsket tilli
Soola
Koori kartulid ja viiluta hästi õhukeselt. Tõsta kartuliviilud suurde kaussi ja vala peale külm vesi. Sega kätega läbi ja kurna. Vala peale uuesti külm vesi ja jäta 10 minutiks seisma. Kurna.
Kuumuta pann, lisa tükeldatud suitsupeekon ja prae krõbedaks. Eemalda peekonitükid, kuid jäta rasv alles. Haki sibul ja hauta peekonirasvas mõni minut kuni sibul on muutunud klaasjaks.
Tõsta pool sibulast ahjuvormi põhja. Tõsta peale kartuliviilud. Raputa peale juust, pool peekonist ja pool hernestest. Tee samamoodi teine kiht.
Sega koor, majonees, riivjuust, hakitud till, maitsesta julgelt soolaga. Vala kaste kartulivormi peale. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 45-60 minutit kuni kartul on pehme. 15 minutit enne valmimist eemalda foolium ja küpseta kuni kartulivorm on pealt kuldne.
Head isu!