Kartulivorm mädarõikakastmega

Toekas kartulivorm sobib hästi õhtusöögiks. Kartulivormile annab pikantse maitse mädarõikamaitseline majonees. Kõrvale serveeri salatit.

Koostisosad

Vaja läheb: 

  • 6 kartulit
  • 130 g suitsupeekonit
  • 1 sibul
  • 50 g riivjuustu
  • 2 dl külmutatud herneid

Kaste:

Juhend

  1. Valmista ette kartulid

    Koori kartulid ja viiluta hästi õhukeselt. Tõsta kartuliviilud suurde kaussi ja vala peale külm vesi. Sega kätega läbi ja kurna. Vala peale uuesti külm vesi ja jäta 10 minutiks seisma. Kurna.

  2. Prae peekon ja  sibul

    Kuumuta pann, lisa tükeldatud suitsupeekon ja prae krõbedaks. Eemalda peekonitükid, kuid jäta rasv alles. Haki sibul ja hauta peekonirasvas mõni minut kuni sibul on muutunud klaasjaks.

    Tõsta pool sibulast ahjuvormi põhja. Tõsta peale kartuliviilud. Raputa peale juust, pool peekonist ja pool hernestest. Tee samamoodi teine kiht.

  3. Valmista kaste ja küpseta

    Sega koor, majonees, riivjuust, hakitud till, maitsesta julgelt soolaga. Vala kaste kartulivormi peale. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 45-60 minutit kuni kartul on pehme. 15 minutit enne valmimist eemalda foolium ja küpseta kuni kartulivorm on pealt kuldne.

  4. Serveeri ning naudi!

    Head isu!