Kihiline purgikook õunamoosi ja kohupiimavahuga

Kihiline purgikook on tore magustoit piknikule või väljasõidule kaasavõtmiseks. Magustoidu võid juba eelmisel õhtul valmis teha, sest külmkapis seistes muutub kook mahlasemaks. Kogusest jätkub neljale.

Koostisosad

Biskviit:

  • 4 muna
  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl jahu
  • 2 sl tärklist

Kohupiimavaht:

  • 200 ml vahukoort
  • 300 g vanilje-kohupiimapastat

Vahele:

Juhend

  1. Valmista biskviit

    Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud jahu ja tärklis.  Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aja laiale. Küpseta 200-kraadises ahjus 7 minutit, seejärel keera kuumus kinni ja hoia biskviiti veel ahjus 3 minutit. Laota tööpinnale teine küpsetuspaber, raputa sinna veidi suhkrut ja kummuta biskviit küpsetuspaberile. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Kata biskviit puhta niiske rätiga ja lase jahtuda.

  2. Lisa vahele segu

    Määri jahtunud biskviidile paksult õunamoosi. Keera pikemast servast rulli. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Sega õrnalt hulka kohupiimapasta. 

  3. Tõsta magustoit purki ja naudi!

    Lõika rullbiskviit viiludeks. Viiluta banaan. Tõsta purgi põhja rullbiskviidiviil, peale 2-3 banaaniviilu ja kohupiimavaht (mugav on kasutada tordipritsi). Korda nii senikaua kuni purk on täis. Pealmiseks kihiks jäta kohupiimavaht. Kaunista röstitud mandlilaastude ja kaneeliga.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee