fbpx

PIRNI TOORKOOK

Kui kuuma ilmaga ahju ees koogi valmistamine ei tundu kõige mõnusam tegevus, siis kerge pirni-toorkoogi valmistamine on maitsvaks alternatiiviks. Suu magusaks mõnusa toorkoogiga!

Põhi:

  • 8 kivita datlid
  • 100 g kaerahelbeid
  • 100 g mandlilaaste

Täidis:

  • 400 g India pähkleid
  • 2 x 450 g Salvest pirnipüreed
  • 0,25 tl jahvatatud ingverit
  • 0,25 tl jahvatatud kaneeli
  • ½ sidruni mahl

Kaunistamiseks:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • Sarapuupähkleid ja mandlilaaste



1 – Pane eelmisel õhtul india pähklid vette likku

2 – Valmista koogipõhi

Järgmisel päeval alusta koogipõhja valmistamisest. Purusta kõik koogipõhja ained blenderis peeneks puruks. Suru saadud segu küpsetuspbaeriga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

3 – Valmista täidis

Kurna india pähklid. Pane pähklid blenderisse ja purusta ühtlaseks massiks. Lisa pirnipüree, ingver, kaneel ja sidrunimahl. Töötle kõik ained ühtlaseks massiks ja vala koogipõhjale. Aseta kook vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.

4 – Kaunista ja serveeri!

Kui kook on tahenenud kaunista sulatatud šokolaadi, pähklite ja mandlilaastudega.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee