
PIRNI TOORKOOK
Kui kuuma ilmaga ahju ees koogi valmistamine ei tundu kõige mõnusam tegevus, siis kerge pirni-toorkoogi valmistamine on maitsvaks alternatiiviks. Suu magusaks mõnusa toorkoogiga!
Põhi:
- 8 kivita datlid
- 100 g kaerahelbeid
- 100 g mandlilaaste
Täidis:
- 400 g India pähkleid
- 2 x 450 g Salvest pirnipüreed
- 0,25 tl jahvatatud ingverit
- 0,25 tl jahvatatud kaneeli
- ½ sidruni mahl
Kaunistamiseks:
- 50 g tumedat šokolaadi
- Sarapuupähkleid ja mandlilaaste
1 – Pane eelmisel õhtul india pähklid vette likku
2 – Valmista koogipõhi
Järgmisel päeval alusta koogipõhja valmistamisest. Purusta kõik koogipõhja ained blenderis peeneks puruks. Suru saadud segu küpsetuspbaeriga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
3 – Valmista täidis
Kurna india pähklid. Pane pähklid blenderisse ja purusta ühtlaseks massiks. Lisa pirnipüree, ingver, kaneel ja sidrunimahl. Töötle kõik ained ühtlaseks massiks ja vala koogipõhjale. Aseta kook vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.
4 – Kaunista ja serveeri!
Kui kook on tahenenud kaunista sulatatud šokolaadi, pähklite ja mandlilaastudega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee