Taigen
Purusta köögikombainis pastaks kõik pelmeenisisuks vajalik – hernesupp, peekon, sibul, küüslauk -, maitsesta segu ja tõsta kõrvale tahenema.
Sega kombinis kokku ka pelmeenitaigen: lisa kombaini esiteks mõlemad koored, munad, vesi, vedelam hernesupp ja sool ning sega ühtlaseks, nüüd lisa keskmisel kiirusel segades detsiliitri kaupa jahu kuni taigen ei kleebi enam kombainipaja seinte külge. Lase taignal tunnikene tahenda.
Rulli nüüd taigen köögipinnale õhukeseks lahti – mida õhem on taigen, seda meeldivamalt kerge on seda hiljem küpsenuna süüa -, vajuta taignast 10cm diameetriga taignaringid. Tõsta igale ringile supilusikas hernesegu ja vormi käte vahel pelmeenid kokku. Pelmeene võib keeta, praadida või valmistada ahjus.
Serveerida võiks koos hapukoore ja hapendatud kurgiga!
Head isu!