
PURUKOOK VAARIKAMOOSIGA
Klassikaline purukook valmib lihtsalt ja kiiresti. Soovi korral lisa kattepuru hulka kookoshelbeid, nii tuleb kook veelgi krõbedam. Naudi purukooki klaasi piimaga või serveeri kõrvale pallike vaniljejäätist.
Vaja läheb:
- 6 dl nisujahu
- 2 dl suhkrut
- näpuotsatäis soola
- 200g külma võid
- 350g Meie Mari vaarikamoosi
- soovi korral 1 dl kookoshelbeid
1 – Sega kuivained
Sega omavahel kuivaineid. Lõika külm või kuubikuteks, lisa jahusegule ja haki purutaoliseks massiks. Suru 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2 – Lisa moos ja puru
Tõsta peale vaarikamoos ja aja ühtlaselt laiali. Soovi korral sega ülejäänud puru hulka kookoshelbed ja puista puru koogile.
3 – Küpseta
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda. Naudi purukooki klaasi piimaga või serveeri kõrvale pallike vaniljejäätist.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: https://liisiblogi.ee/