Krõbedad kapsapallid mesise sinepikastmega

Saksamaal on fritüüritud hapukapsapallid populaarsed suupisted eelkõige õllefestivalidel. Vormi sarnased pallikesed mahlasest praekapsast ja küpseta ahjus krõbedaks. Serveeri mesise sinepikastmega.

Koostisosad

 

Kaste:

Juhend

  1. Vormi kapsapallid

    Võta kolm kaussi, ühes kausis klopi lahti muna, teise pane jahu ja kolmandas sega riivsai soola, pipra ja muskaatpähkliga. Sega praekapsas majoneesiga, maitsesta veidikese soolaga. Vormi kapsas märgade käte abil golfipallisuurusteks pallideks (vajadusel pigista veidi vedelikku vähemaks).

  2. Paneeri 

    Veereta palle jahus, siis lahtiklopitud munas ja lõpuks riivsaias.

  3. Tõsta ahjuplaadile

    Tõsta pallid ahjuplaadile ja lase 20 minutit külmkapis taheneda. Nirista pallidele veidi õli ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

  4. Valmista kaste

    Kastmeks sega omavahel kõik ained.

  5. Serveeri ning naudi!

    Serveeri kapsapalle soojalt sinepikastmega. Antud kogusest valmib ca 15 palli.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee