100 g külmutatud spinatit
200 g ricotta kohupiima
Soola ja pipart
100 g riivjuustu
24 lasanjeplaati
200 ml kohvikoort
Sulata külmutatud spinat, nõruta ja pigista kuivaks. Sega spinat ricottaga, lisa 100 ml kohvikoort ja 50 g riivitud juustu. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.
Võta väiksem ahjuvorm. Nirista ahjuvormi põhja 2-3 sl kohvikoort. Laota põhjale 3 lasanjeplaati. Tõsta peale pool pastakastmest. Laota peale kiht lasanjeplaate. Tõsta peale ricottasegu. Kata lasanjeplaatidega. Tõsta peale ülejäänud pastakaste. Kata lasanjeplaatidega. Nirista peale ülejäänud kohvikoor ja raputa peale ülejäänud riivjuust. Kata vorm fooliumiga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. 10 minutit enne valmimist võid fooliumi eemaldada, nii saad mõnusa krõbeda juustukatte. Tõsta lasanje ahjus ja lase enne serveerimise veidi jahtuda – nii on lasanjet lihtsam serveerida.