Pilafisalat tzatziki ja hapusaiakrutoonidega

Rõõmusta külalisi efektse salatiga, mida kaunistavad hapusaiakrutoonid.

Koostisosad

Vaja läheb: 

  • Purk Salvesti pilaffi
  • 200 grammi Salvesti magus-vürtsikat köögiviljasalatit
  • 100 grammi Salvesti salatikurki
  • 200 grammi Salvesti letšot
  • 100 grammi Salvesti marineeritud kurke sibulaga
  • 350 grammi Kreeka jogurtit
  • Kaks küünt küüslauku
  • Suurem sidrun
  • Sriracha teravat tšillikastet
  • Kaks suuremat hapusaiaviilu
  • Näpuotsaga kuivatatud tüümiani
  • Näpuotsaga kuivatatud oreganot
  • Näpuotsaga kuivatatud koriandrit
  • Musta pipart
  • Meresoola
  • Oliiviõli
  • Värsket koriandrit

Juhend

  1. Valmista salat

    Pane grillile või pliidile pann ja kuumuta pilaff kergelt läbi, kalla ära tekkinud rasv ning jahuta pilaff toatemperatuurile. Nüüd viiluta letšost nõrutatud paprika, nõruta korralikult ka marineeritud kurk ja köögiviljasalat. Sega suures serveerimiskausis kokku. Tulemuseks peaks olema hõrk ja sõmer salat.

  2. Valmista kaste

    Blenderisse pane Kreeka jogurt, nõrutatud salatikurk, riivitud või pressitud küüslauk ja poole sidruni mahl, riivi masinasse ka sidrunikoort. Maitsesta soola, pipra ja natukese tšillikastmega ning oliiviõliga. Blenderda kaste ühtlaseks.

  3. Valmista krutoonid

    Lõika sai kuubikuteks, kuumuta pannil õli, pane õlisse tüümian, koriander ja oregano ning 5 sekundit hiljem ka saiakuubikud. Sega korralikult pannil olevaid saiu, et oliivõli kataks neid ühtlaselt, maitsesta kergelt ka soolaga.

  4. Serveeri

    Enne serveerimist sega krõbedad krutoonid salatisse ja tõsta salat pastakaussidesse, nirista peale tzatzikikaste ja lisa hakitud koriandrit. Head isu!