
VAARIKA – JOGURTIJÄÄTIS
Mõnusalt hapukas vaarika-jogurtijäätis maitseb kuumal suvepäeval imeliselt. Isetehtud jäätis tuleks ära tarbida 1 nädala jooksul alates valmistamisest.
Vaja läheb:
-
450 g Salvest Vaarikapüreed
-
400 ml maitsestamata jogurtit
-
150 g tuhksuhkrut
-
1 laimi koor ja mahl
1 – Sega koostisosad
Sega omavahel vaarikapüree, jogurt, suhkur ja riivitud laimikoor ning mahl.
2 – Aseta külmikusse ja sega aeg-ajalt
Vala segu vormi, kata pealt kilega ning tõsta sügavkülma. 1 tunni möödudes sega segu kahvliga läbi ja tõsta tagasi sügavkülma. Sega veelkord tunni aja möödudes ja lase seejärel vähemalt 4 tundi sügavkülmas seista kuni jäätis on valmis.
3 – Söö ja naudi!
Enne serveerimist lase 15 minutit toatemperatuuril seista.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee