Põhi:
100 g kuivatatud datleid
75 g maapähkleid
50 g kaerahelbeid
3 spl kookosõli
Kate:
250 g india pähkleid
200 g maitsestamata tofut
350 g Salvest vaarikapüreed
3 spl agaavisiirupit
1 tl vaniljeekstrakti
100 ml kookospiima
Kaunistamiseks:
Pane india pähklid 3-4 tundi varem vette likku.
Põhja valmistamiseks leota datleid 10 min soojas vees. Kurna datlid veest ja haki väikesteks tükkideks. Töötle kaerahelbed ja maapähklid kannmikseris või köögikombainis peenemaks puruks. Lisa hulka datlid ja kookosõli. Suru saadud segu vormi põhja ja aseta vorm külma.
Kurna pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa tofu, kookospiim, siirup, vanilje ja 200 g vaarikapüreed. Töötle kõik ühtlaseks massiks. Lisa nüüd 100 g vaarikapüreed ja sega vaid mõned korrad lusika või spaatliga läbi nii, et segu jääb kergelt siiruviiruline.
Lase 4-5 tundi või üleöö sügavkülmas olla. Kui hoiad kooki sügavkülmas üleöö, siis võta see umbes 1,5 tundi enne serveerimist toasooja. Nii muutub kook parajalt pehmeks. Kaunista kook värskete vaarikate, maapähklipuru ja söödavate lilleõitega.
Head isu!
Retsepti autor Koogikontor