Keele valmistamine:
Kaste:
Salat:
Pese keel ja pane külma veega potti keema. Koori vaht. Lisa maitseained. Keeda tasasel tule 2,5 tundi. Võta keel potist välja, loputa kiiresti külma vee all. Eemalda nahk. Pane kooritud keel keeduleeme sisse jahtuma. Jahtunud keel lõika õhukesteks viiludeks.
Kastme jaoks kuumuta keeduleem ning keeda kõrgel kuumusel kokku. Lisa veidikese külma veega segatud jahu, mädarõigas ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks ning kuumuta keemiseni.
Koori ja viiluta kartulid. Kuumuta pannil õli, prae kartuliviilud mõlemalt poolt krõbedaks. Maitsesta soolaga.
Laota serveerimisalusele vaheldumisi keeleviilud ning krõbedad kartulid. Nirista peale kaste. Tõsta peale õhukeselt viilutatud punane sibul ja marineeritud kurk. Kõige peale laota lutserni idandid. Kaunista salat jõhvikatega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee