Pane grillile või pliidile pann ja kuumuta pilaff kergelt läbi, kalla ära tekkinud rasv ning jahuta pilaff toatemperatuurile. Nüüd viiluta letšost nõrutatud paprika, nõruta korralikult ka marineeritud kurk ja köögiviljasalat. Sega suures serveerimiskausis kokku. Tulemuseks peaks olema hõrk ja sõmer salat.
Blenderisse pane Kreeka jogurt, nõrutatud salatikurk, riivitud või pressitud küüslauk ja poole sidruni mahl, riivi masinasse ka sidrunikoort. Maitsesta soola, pipra ja natukese tšillikastmega ning oliiviõliga. Blenderda kaste ühtlaseks.
Lõika sai kuubikuteks, kuumuta pannil õli, pane õlisse tüümian, koriander ja oregano ning 5 sekundit hiljem ka saiakuubikud. Sega korralikult pannil olevaid saiu, et oliivõli kataks neid ühtlaselt, maitsesta kergelt ka soolaga.
Enne serveerimist sega krõbedad krutoonid salatisse ja tõsta salat pastakaussidesse, nirista peale tzatzikikaste ja lisa hakitud koriandrit. Head isu!