400 g pärmi-lehttainast, külmutatud
10 peenemat porgandit
10 tl Salvest ketšupit
Marinaad:
3 sl õli
3 sl sojakastet
3 sl Salvest ketšupit
2 tl paprikapulbrit
2 tl soola
200 ml vett
Pane eelmisel päeval porgandid marinaadi. Selleks tükelda porgandid kolmeks jupiks, ära koori! Pane porgandid soolaga maitsestatud vette ja keeda enamvähem pehmeks, kuid mitte liiga pehmeks. Sega omavahel kõik marinaadiained. Maitse ja vajadusel timmi maitset. Nõruta porgandid ja tõsta kuumalt kaussi. Vala peale marinaad, nii et kõik porgandid oleksid kaetud ning lase seista üleöö.
Järgmisel päeval nõruta porgandid. Kuumuta pannil õli ja pruunista porgandid kuldpruuniks.
Tõsta tainas 30 minutit varem sulama. Lõika tainast ribad. Määri igale ribale lusikatis ketšupit, aseta peale küpsetatud porgand ning keera rulli. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit kuni pirukad on kuldpruunid.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee