APELSINITÄIDISEGA MAJONEESIKANA

Üks korralik krõbedaks küpsenud kana, millele annab maitset lõunamaine magus apelsin. Ahjupraest saab kenasti söönuks terve pere või sõprade seltskond. Kellele koivad, kellele rinnatükk?!

Vaja läheb:

1 – Valmista ette kana

Sega omavahel majonees, hakitud tüümian ja riivitud apelsinikoor. Määri kana nahk pealt ja alt kastmega. Lõika apelsin neljaks ning topi kana sisse. Kui kastet jääb üle, lisa ka see kana kõhtu. Puista peale meresoolahelbeid ning maitsesta musta pipraga. Seejärel seo kana jalad puuvillase nööriga kokku ja aseta ahjuvormi nii, et rinnak jääb ülespoole.

2 – Küpseta

Seejärel tõsta kana ahju ja küpseta 20 minutit 230 ºC juures kuni kana on pealt krõbe. Alanda kuumust kuni 180 ºC ja küpseta veel vähemalt 60 minutit kuni kana on täielikult valmis (kana on valmis, kui terava noa otsaga torgates valgub välja selge lihamahl). Enne serveerimist lase kanal 10 minutit fooliumi all seista.

3 – Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee