Bangkoki hõnguga hernesupp

Nagu enamuste rahvuslike toitudega mekib iga perenaise supp pisut erinevalt, kuid olgu keetja, kes tahes, heast hernesupist ei ütle ükski eestlane ära. Eriti külmavõetuna kelgumäelt tulles.

Koostisosad

Vaja läheb: 

  • Purk Salvesti ribilihaga hernesuppi
  • 0,5 liitrit allikavett, filtreeritud vett
  • Keskmine kaun tšillit
  • Pöidla suurune jupp ingverijuurt
  • Pöidla suurune jupp koriandrijuurt
  • Pöidla suurune jupp galangalijuurt
  • Kaks vart sidrunheina
  • Kümmekond kafiirlaimi lehte
  • Viis küünt küüslauku
  • Kahe laimi mahla
  • Kahe laimi koort
  • Meresoola
  • Rohelist pipart
  • Kookospiimast koort
  • Värsket koriandrit
  • Õli, praadimiseks

Juhend

  1. Tükelda koostisosad

    Haki tšillikaun peeneks, riivi eraldi kaussidesse galangal, koriandrijuur, küüslauk, ingver ja laimikoor. Pressi laimist ka mahl. Viiluta kohe peeneteks rõngasteks ja viiludeks ka sidrunehein ning laimilehed.

  2. Tõsta pada tulele ja kuumuta

    Tõsta tulele suurem supipada – eelistatult malmist -, kuumuta selles õli ja prae madalal kuumusel kõik maitseained kokku, kõige viimasena lisa küüslauk ja laimikoor. Maitsesta laimimahla, soola ja rohelise pipraga ning maitse: kui midagi on puudu, lisa seda mekki juurde.

  3. Lisa vesi ja hernesupipõhi

    Nüüd pane patta ka allikavesi ja lase supileemel keema tõusta. Viimaseks lisa potti hernesupipõhi, sega ja lase minut podiseda. Maitse, kui vaja timmi suppi soola, pipra ja tšilliga.

  4. Serveeri ja naudi!

    Serveeri suppi koos laimimahlaga segatud paksu kookosepiimakoorega. Garneeringuks võid supile peale raputada hakitud koriandrit!

     

    Head isu!