BATAADIFRIIKAD KETŠUPI-MAAPÄHKLIDIPIGA

Kutsu lapsed appi ja valmistage suur plaaditäis friikaid. Bataadist ehk maguskartulist valmistatud bataadifriikad on tervislikud ja maitsvad. Maitsestamiseks kasuta paprikamaitseainet ja julgemad saavad särtsu lisada tšillipulbriga. Kõrvale valmista maapähklitest dipikaste, mis on gluteenivaba.

Vaja läheb:

Bataadifriikad:

  • 1 suur bataat
  • 2-3 spl õli
  • 1 tl jahvatatud paprikapulbrit
  • veidi soola
  • soovi korral tšillipulbrit

Ketšupi-maapähklidip:

  • 100 g röstitud ja soolatud maapähkleid
  • 2 spl Salvest ketšupi
  • 0,5 tl soola
  • 200 ml vett


40 min

Valmistusaeg


1 – Valmista bataat

Lõika bataadil otsad maha ja koori bataat. Viiluta ja seejärel tükelda kangideks. Lisa bataadikangidele veidi õli ja puista peale paprikapulbrit, soola ja soovi korral tšillipulbrit. Sega läbi. Kalla bataadikangid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit kuni bataadikangid on läbi küpsenud.

2 – Valmista dipikaste

Samal ajal valmista dipikaste. Selleks pane kõik ained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Kui segu tundub liiga paks, lisa veel veidi vett.

3 – Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee