Hakklihapitsa ketšupiga

Krõbeda põhja ja mahlase hakklihakattega pitsa, millele annab mõnusa maitse just Salvesti ketšup. Kõigi pitsasõprade lemmik!

Koostisosad

Pitsapõhi:

  • 500 g durumnisujahu
  • 6 g (½ pakki) kuivpärmi
  • 1 tl suhkrut
  • 0,75 tl soola
  • 4-6 dl vett
  • 2 sl oliivõli

Hakklihasegu:

Peale:

Juhend

  1. Valmista põhi

    Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa nii palju vett, et saad ühtlase taigna. Lisa oliivõli ja sõtku tainast kuni see kausi küljest lahti lööb (vajadusel lisa vett). Kata kauss puhta rätikuga ja jäta sooja kohta 1 tunniks kerkima.

  2. Valmista hakklihasegu ja tainas

    Samal ajal valmista hakklihasegu. Prae hakkliha ja sibul. Lisa 100 g ketšupit, kuivatatud ürdisegu ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale. Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku läbi. Rulli tainas laiali üheks suureks ümmarguseks kettaks või kaheks väiksemaks kettaks. Tõsta ahjuplaadile.

  3. Kata pitsapõhi 

    Määri taignale ketšupit. Tõsta peale hakklihasegu. Puista peale riivjuust ja laota peale marineeritud kurgid. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit kuni juust on sulanud ja pitsa servadest kenasti kuldne.

  4. Serveeri ning naudi!

    Head isu!