Hakklihapitsa ketšupiga
Krõbeda põhja ja mahlase hakklihakattega pitsa, millele annab mõnusa maitse just Salvesti ketšup. Kõigi pitsasõprade lemmik!
Koostisosad
Pitsapõhi:
- 500 g durumnisujahu
- 6 g (½ pakki) kuivpärmi
- 1 tl suhkrut
- 0,75 tl soola
- 4-6 dl vett
- 2 sl oliivõli
Hakklihasegu:
- 210 g Salvest tänavatoidu ketšupit
- 450 g veisehakkliha
- 1 sibul
- 1 tl kuivatatud pitsaürte
- Soola
- Musta pipart
Peale:
- 150 g Salvest tänavatoidu ketšupit
- 300 g riivjuustu
- 100 g marineeritud kurki
Juhend
-
Valmista põhi
Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa nii palju vett, et saad ühtlase taigna. Lisa oliivõli ja sõtku tainast kuni see kausi küljest lahti lööb (vajadusel lisa vett). Kata kauss puhta rätikuga ja jäta sooja kohta 1 tunniks kerkima.
-
Valmista hakklihasegu ja tainas
Samal ajal valmista hakklihasegu. Prae hakkliha ja sibul. Lisa 100 g ketšupit, kuivatatud ürdisegu ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale. Kui tainas on kahekordseks kerkinud, kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku läbi. Rulli tainas laiali üheks suureks ümmarguseks kettaks või kaheks väiksemaks kettaks. Tõsta ahjuplaadile.
-
Kata pitsapõhi
Määri taignale ketšupit. Tõsta peale hakklihasegu. Puista peale riivjuust ja laota peale marineeritud kurgid. Küpseta 220-kraadises ahjus 10-12 minutit kuni juust on sulanud ja pitsa servadest kenasti kuldne.
-
Serveeri ning naudi!
Head isu!