Kamavaht pohlamoosiga

Eestlaste armastatud kamavaht sobib ideaalselt mõrkja pohlamoosiga, “kirsiks tordil” krõbe karamellistatud leivapuru. Kamavahu valmistamine on lihtne ja kiire ning sobib nii argiõhtu maiuseks kui pidulikumaks puhuks õhtu lõpetuseks. Kindlasti kohustuslik magustoit Vabariigi sünnipäeva tähistamisel!

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 200 g rõõska koort
  • 400 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 3 spl kamajahu
  • 4 spl suhkrut
  • 1 spl vaniljesuhkrut
  • 100 g Meie Mari pohlamoosi

 

Karamellistatud leivapuru:

  • 2 viilu musta leiba
  • 1 spl suhkrut
  • 2 spl võid

Juhend

  1. Valmista leivapuru

    Alusta leivapuru valmistamisest. Selleks purusta leib köögikombainis. Sulata pannil või, lisa leib ja suhkur ning pruunista keskmisel kuumusel kümmekond minutit kuni levapuru on krõbe. Jäta jahtuma.

  2. Vahusta koor

    Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks. Sega oma vahel kohupiimapasta, kamajahu, suhkur ja vaniljesuhkur. Ettevaatlikult sega juurde vahukoor.

  3. Aseta koostisosad pokaali ning serveeri!

    Tõsta pokaali põhja pohlamoosi ja peale kamakreem. Puista peale karamellistatud leivapuru. Pidulikumaks serveerimiseks tõsta pritskoti ühte serva triibuna pohlamoosi, seejärel täida pritskott kamavahuga. Pigistades kamavahtu pokaalidesse peaks ühele poole jääma moositriip. Puista peale karamellistatud leivapuru.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee