Kartuli-oasalat

Väga maitsev kartuli-oasalat. Kaste on valmistatud kergest majoneesist ja maitsestamata jogurtist, mis tasakaalustab toitvat salatit. Lihasõbrad võivad salatile lisada taist suitsusinki.

Koostisosad

Vaja läheb (6-8 portsjonit):

  • 6 keedetud kartulit
  • 1 väiksem sibul
  • 400 g Salatiporgandit
  • 395 g Salatikurki
  • 400 g väikseid konservube (retseptis on kasutatud musti ube)

Salatikaste:

  • 200 g Salvest Kerget majoneesi
  • 200 g paksemat kreeka jogurtit
  • 2 spl Salatikurgi vedelikku
  • Veidi hakitud värsket tilli
  • Soola

Juhend

  1. Tükelda ja sega koostisosad

    Tükelda kartulid väikesteks kuubikuteks, haki sibul hästi peeneks. Sega kartul, sibul, porgandi- ja kurgikuubikud. Loputa oad külma jooksva vee all, lisa salatile.

  2. Valmista kaste ja lase maitsestuda

    Sega omavahel kastmeained, kontrolli maitsestust. Vala kaste salatile, sega läbi. Lase tund aega külmas maitsestuda.

  3. Serveeri ja naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee