Kartuli-oasalat
Väga maitsev kartuli-oasalat. Kaste on valmistatud kergest majoneesist ja maitsestamata jogurtist, mis tasakaalustab toitvat salatit. Lihasõbrad võivad salatile lisada taist suitsusinki.
Koostisosad
Vaja läheb (6-8 portsjonit):
- 6 keedetud kartulit
- 1 väiksem sibul
- 400 g Salatiporgandit
- 395 g Salatikurki
- 400 g väikseid konservube (retseptis on kasutatud musti ube)
Salatikaste:
- 200 g Salvest Kerget majoneesi
- 200 g paksemat kreeka jogurtit
- 2 spl Salatikurgi vedelikku
- Veidi hakitud värsket tilli
- Soola
Juhend
-
Tükelda ja sega koostisosad
Tükelda kartulid väikesteks kuubikuteks, haki sibul hästi peeneks. Sega kartul, sibul, porgandi- ja kurgikuubikud. Loputa oad külma jooksva vee all, lisa salatile.
-
Valmista kaste ja lase maitsestuda
Sega omavahel kastmeained, kontrolli maitsestust. Vala kaste salatile, sega läbi. Lase tund aega külmas maitsestuda.
-
Serveeri ja naudi!
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee