KETŠUPISORBETT

Ketšupijäätis on kooslus, mida poelettidelt juba naljalt ei leia. Vürtsikas-tomatine külm amps sobib einekordade vahele maitsemeelte ergastamiseks.

Vaja läheb:

  • 200 g Salvest Ketšupit
  • 75 g suhkrut
  • 200 ml vett
  • 6 tilka Tabascot
  • 2 tl Worchesteri kastet
  • ½ laimi mahl

1 – Valmista segu

Pane vesi ja suhkur potti. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega omavahel jahtunud suhkrusiirup ja ketšup, maitsesta Tabasco, Worchesteri ja laimimahlaga. Vala segu madalasse kaanega vormi ja tõsta sügavkülma.

2 – Pane sügavkülma

Sega külmunud mass 2-3 korda paari tunni jooksul kahvliga korralikult läbi. Tõsta uuesti sügavkülma. Toimi nii kuni sorbett on ühtlaselt külmunud.

3 – Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee