KITSEPIIMAKREEM RIIVLEIVA JA MURAKAMOOSIGA

Tähista Eesti Vabariigi 100. aastapäeva maitsva magustoiduga, milles saavad kokku kitsepiim, riivleib ja murakamoos.

Vaja läheb:

  • 50 g riivleiba
  • 1 sl võid
  • 1 sl tumedat muscavado suhkrut
  • 200 ml vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 300 g toasooja kitsepiima kreemjuustu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 150 g Salvest Meie Mari murakamoosi
  • 1 tl murakalikööri (soovi korral lisa moosi hulka)


25 min

Kiirelt ja maitsvalt!


1 – Valmista ette riivleib, vahukoor, kreemjuust

Kuumuta riivleiba pannil võis. Lisa suhkur ning kuumuta mõni minut, kuni suhkur karamellistub. Tõsta jahtuma. Vahusta vahukoor suhkruga kohevaks. Sega toasooja kitsepiima kreemjuustu ja vaniljesuhkruga.

2 – Tõsta pokaali ning kaunista

Tõsta pokaali põhja riivleiba, seejärel murakamoos (soovi korral maitsesta moosi murakalikööriga), peale kitsepiimakreem. Kaunista riivleiva ja moositäpiga.

3 – Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee