Kõrvitsapätsid

Küpseta oma silmateradele tervislikud kõrvitsapätsikesed, mis on valmistatud täisterahelvestest ja speltajahust. Soovi korral lisa küpsistele kaneeli, rosinaid või šokolaaditükke. Maitsev snäkk vahepalaks või jalutuskäigule kaasavõtmiseks.

Koostisosad

Vaja läheb (ca 15 tk):

  • 50 g toasooja võid või kookosõli
  • 40 g rafineerimata suhkrut või agaavisiirupit
  • 100 g Põnn kõrvitsapüreed
  • 100 g täisterakaerahelbeid
  • 50 g speltajahu

 

Võib lisada:

  • 0,25 tl kaneeli
  • Rosinaid või šokolaaditükke

Juhend

  1. Valmista tainas

    Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa kõrvitsapüree, kaerahelbed ja jahu ning sega ühtlaseks. Soovi korral maitsesta kaneeliga või lisa meelepäraseid lisandeid.

  2. Küpseta!

    Tõsta tainas lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 185-kraadises ahjus 15-20 min.

  3. Serveeri ja naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee