Külmutatud jogurtiamps
Valmista ise külmutatud jogurtiampsud, mis sobivad ideaalselt väikestele (eriti kui hambad tulemas!) ja ka suurematele põnnidele, kes soovivad midagi kerget ja värskendavat. Hea jahutus soojaks suvepäevaks.
Antud kogus maitsestamata jogurtit sobib 25×35 cm suurusele ahjuplaadile.
Koostisosad
Vaja läheb:
- 5 dl maitsestamata jogurtit
- 1 pakk ehk 110 g Põnni Ökoloogilist õuna-ananassipüreed
- mustsõstraid
- maasikaid
- kaerahelbeid
- kaneeli
Juhend
-
Laota küpsetuspaber ahjuplaadile ning vala peale maitsestamata jogurt.
-
Aja jogurt ühtlaselt laiali ning nirista peale Põnni püreed.
Et püree oleks jogurti sees ühtlasemalt laiali võid noaga läbi jogurti teha siiru-viirulisi mustreid.
-
Puista peale marju, kaerahelbeid ja kaneeli.
Puista peale mustsõstraid, väiksemateks tükkideks lõigatud maasika tükke ning kaerahelbed. Kõige peale puista ühtlaselt kaneeli.
-
Pane umbes 3-4 tunniks sügavkülma.
Retsepti on koostanud Liis Kuldma-Vähk.