Põnevad pelmeenid hernesupist

Miks mitte vormida hernesupp hoopis pelmeenideks? Piire pole, on vaid koka enda kujutusvõime.

Koostisosad

Vaja läheb: 

  • Purk Salvesti sealihaga hernesuppi
  • Pakk suitsupeekonit
  • Oliiviõli
  • Keskmine sibul
  • Kolm küüslauguküünt
  • Musta pipart
  • Meresoola
  • Hapukurki (serveerimiseks!)
  • Hapukoort (serveerimiseks!)

Taigen

  • 1 dl kohvikoort
  • 1 supilusikas hapukoort
  • Kaks muna
  • 1 dl sooja vett
  • 1 dl Presto mündiga hernesuppi
  • 8 dl nisujahu
  • Meresoola

Juhend

  1. Purusta köögikombainis pelmeenisisuks vajalik

    Purusta köögikombainis pastaks kõik pelmeenisisuks vajalik – hernesupp, peekon, sibul, küüslauk -, maitsesta segu ja tõsta kõrvale tahenema.

  2. Valmista taigen

    Sega kombinis kokku ka pelmeenitaigen: lisa kombaini esiteks mõlemad koored, munad, vesi, vedelam hernesupp ja sool ning sega ühtlaseks, nüüd lisa keskmisel kiirusel segades detsiliitri kaupa jahu kuni taigen ei kleebi enam kombainipaja seinte külge. Lase taignal tunnikene tahenda.

  3. Valmista pelmeenid

    Rulli nüüd taigen köögipinnale õhukeseks lahti – mida õhem on taigen, seda meeldivamalt kerge on seda hiljem küpsenuna süüa -, vajuta taignast 10cm diameetriga taignaringid. Tõsta igale ringile supilusikas hernesegu ja vormi käte vahel pelmeenid kokku. Pelmeene võib keeta, praadida või valmistada ahjus.

  4. Serveeri ja naudi!

    Serveerida võiks koos hapukoore ja hapendatud kurgiga!

    Head isu!