fbpx

Purukook retsept

PURUKOOK VAARIKAMOOSIGA

Klassikaline purukook valmib lihtsalt ja kiiresti. Soovi korral lisa kattepuru hulka kookoshelbeid, nii tuleb kook veelgi krõbedam. Naudi purukooki klaasi piimaga või serveeri kõrvale pallike vaniljejäätist.

Vaja läheb:

Biskviidi jaoks:

  • 6 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 200g külma võid
  • 350g Meie Mari vaarikamoosi
  • soovi korral 1 dl kookoshelbeid

1 – Sega kuivained

Sega omavahel kuivaineid. Lõika külm või kuubikuteks, lisa jahusegule ja haki purutaoliseks massiks. Suru 2/3 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2 – Lisa moos ja puru

Tõsta peale vaarikamoos ja aja ühtlaselt laiali. Soovi korral sega ülejäänud puru hulka kookoshelbed ja puista puru koogile.

3 – Küpseta

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda. Naudi purukooki klaasi piimaga või serveeri kõrvale pallike vaniljejäätist. 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: