Rebitud lihaga burger

Rebitud lihaga mahlane burger paneb suu vett jooksma igal maitsegurmaanil. Kui lihavalmistamiseks aega napib, võib kasutada ka poest valmistehtud rebitud liha, aga isetehtud on ikka kõige parem. Kui tuline ketšup on Sinu jaoks liiga terav, asenda see tavalise ketšupiga. Burgeri kokkuladumisel lähtu oma soovidest ja maitseeelistutest.

Koostisosad

Vaja läheb:

1,5 kg kondita seakarbonaadi

Maitseainesegu:

  • 1,5 spl soola
  • 1,5  tl musta pipart
  • 2 sl suitsutatud paprikapulbrit
  • 3 spl fariinisuhkrut
  • 4 spl Salvest jalapenoga ketšupit
  • 4 spl rapsiõli

Marineeritud punane sibul:

  • 2 punast sibulat
  • 1 spl suhkrut
  • 1 dl punast veiniäädikat
  • 1 dl vett

Burgeri valmistamiseks:

  • 1 pehme koorikleib
  • 2 spl Salvest jalapenoga ketšupit
  • 1 tk Salvest marineeritud kurk
  • 1 tomat
  • marineeritud punast sibulat
  • salatilehti

Juhend

  1. Valmista rebitud liha

    Tõsta liha 1 tund varem toasooja soojenema. Sega kokku maitseainesegu. Tõsta lihatükk ahjupotti ja hõõru liha igast küljest maitseaineseguga. Kata pott kaanega. Küpseta 160-kraadises 4 tundi, vahepeal liha vedelikuga kastes. Tõsta pott ahjust välja ja lase 30 minutit jahtuda.
    Tõsta liha potist välja suuremasse ahjuvormi või kaussi. Rebi kahvliga liha ribadeks.
    Tõsta 200 ml haudevedelikku tassiga külmkappi. Kui vedelikus olev rasv on hangunud, eemalda rasv ja kasuta vedelikku liha maitsestamiseks.

  2. Marineeri sibulad

    Sibulate marineerimiseks kuumuta potis suhkur, vesi ja äädikas, sega kuni suhkur on sulanud. Lõika sibul õhukesteks viiludeks, tõsta kaussi. Vala peale kuum marinaad, lase vähemalt 30 minutit seista.

  3. Valmista burgerid

    Burgeri jaoks soojenda koorikleibasid ahjus mõni minut. Määri alumisele leivapoolele ketšupit, tõsta peale rebitud liha, marineeritud kurgi viilud, tomativiilud, marineeritud sibul, salatileht ja kata pealmise leivapoolega.

  4. Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee