RULLTORT MAASIKATEGA

Meie Mari Maasikamoosiga tehtud rulltort on võrratult maitsev magustoit, mis valmib uskumatult lihtsalt. Võimalusel lase tordil üleöö külmkapis seista, et tort saaks maitsestuda ja taheneda.

Vaja läheb:

Biskviidi jaoks:

  • 4 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl jahu
  • 0,5 dl tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:

Kaunistamiseks:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • maasikaid

1 – Valmista biskviit

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sõelu munavahu hulka omavahel segatud jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sega korralikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus 7 minutit, seejärel keera ahjukuumus kinni ja lase biskviidil veel ahjus 2-3 minutit seista. Kummuta biskviit teisele küpsetuspaberile ja jäta jahtuma.

2 – Valmista kreem ning rulli valmis tort

Kreemi jaoks vahusta vahukoor kohevaks ja sega ettevaatlikult kohupiima hulka. Määri jahtunud biskviidile maasikamoosi ja seejärel 2/3 kohupiimakreemi. Lõika biskviit 4-5 ribaks. Keera üks riba rulli ja aseta serveerimisalusele. Keera ümber selle teine riba ja samamoodi jätkates ka kõik teised ribad. Määri peale ja külgedele ülejäänud kreem. Võimalusel tõsta tort paariks tunniks kuni üleöö külmkappi.

3 – Serveeri ning naudi!

Enne serveerimist kaunista riivitud šokolaadi ja maasikatega.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee