Seakõht viskise praekapsaga

Seakõht viskise praekapsaga on tõesti meeliülendav ja mõnus pühade toit. Viski maitse annab praekapsale huvitava meki ning teeb kogu roa sügavamaks ja meeldivamaks.

Koostisosad

Kapsas:

Seapraad:

  • 800-900g kamaraga seakülge
  • soola
  • pipart
  • 3-4 tl lihamaitseainet
  • 1-2 tl vahemere ürdisegu
  • oliiviõli määrimiseks

Juhend

  1. Valmista ette sealiha

    Puhasta lihatükk ja viiluta kamar kuni pekini üpris tihedalt. Pane küpsetusalusele ja raputa peale jämesoola ning jäta ööseks külmikusse. Enne ahju panekut, tee kamar köögipaberiga täiesti kuivaks. Keera lihatükk ümber ja tee sisselõiked 2-3 cm vahedega, umbes 1 cm sügavusele. Raputa peale maitseainete segu ja pane ahjuplaadile ning resti peale, kamar ülespoole.

  2. Küpseta liha

    Küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 1 tund või kuni liha on pehme.

  3. Valmista praekapsas

    Pane praekapsas paksu põhjaga potti, lisa viski ja till. Lisa vajadusel soola. Hauta kapsast keskmisel kuumusel aeg ajalt segades, kuni kapsas on pehme.

  4. Serveeri

    Serveeri keedu- või ahjukartulitega ning viskise praekapsaga. Kõrvale lisandiks sobivad Salvesti karamelliseeritud sibul ja ka Meie Mari pohlamoos.

Piltide ja retsepti autor on https://retseptisahtel.ee/