Laetud friikad kastme ja peekonikrõpsudega

Kes suudaks vastu panna krõbedatele friikartulitele? Serveerituna peekonikrõpsude, kreemja majoneesikastme ja ketšupiga viib roog lausa keele alla.

Koostisosad

Friikartulid:

  • 4 kartulit
  • 4 sl oliivõli
  • Soola

Majoneesikaste:

  • 100 g majoneesi
  • 2 sl rõõska koort
  • Soola
  • Sidrunimahla

Peale:

Juhend

  1. Valmista friikartulid

    Pese kartulid (ära koori!) ja lõika kartulid kangideks. Pane kartulikangid kaussi, vala peale külm vesi ja jäta vähemalt 30 minutiks seisma, nii saad krõbedamad friikartulid. Kuivata kartulid hoolikalt ja aseta uuesti kaussi. Lisa õli ja sega läbi. Laota kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et kõik kartulid oleksid eraldi, mitte üksteise peal. Küpseta 220-kraadises ahjus 35 minutit, vahepeal kartuleid ühekaupa keerates. Veidi enne küpsetamise lõppu puista kartulitele soola.

  2. Valmista kaste

    Samal ajal valmista majoneesikaste segades omavahel kõik koostisaineid. Prae pannil peekon krõbedaks.

  3. Serveeri ning naudi!

    Tõsta friikartulid taldrikule. Nirista peale majoneesikastet, ketšupit ning puista üle krõbeda peekoniga ja hakitud peterselliga.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://www.liisiblogi.ee