Vastlakuklid pohlamoosi ja martsipanikreemiga

Hõissa vastlad! Kelgumäelt tulles maitsevad vastlakuklid eriti hästi. Hõrgud kardemoniga maitsestatud kuklid peidavad endas haput pohlamoosi, krooniks peal on magus martsipanikreem.

Koostisosad

Vaja läheb:

Vastlakuklid:

  • 25 g presspärmi
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl toasooja piima
  • 400 g jahu
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 100 g toasooja võid

 

Martsipanikreem:

  • 100 g martsipanimassi
  • 1 dl piima
  • 200 ml vahukoort
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 8 spl Salvest pohlamoosi
  • serveerimiseks tuhksuhkrut

Juhend

  1. Valmista kuklid

    Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa toasoe piim. Sega jahu, sool ja kardemon, lisa järk-järgult sõtkudes. Sõtkumise lõppfaasis lisa pehme või. Sõtku kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata kauss puhta rätikuga ning lase soojas kohas tund aega kerkida. Kummuta tainas jahusele lauale ja sõtku pikaks vorstiks. Lõika juppideks ning vormi käte vahel kuklid. Tõsta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit. Ahjust võttes kata kuklid märja rätikuga ja lase jahtuda.

  2. Valmista kreem

    Murenda martsipanimass ning püreesta koos piimaga. Vahusta koor vaniljesuhkruga kohevaks. Sega vahukoor ettevaatlikult martsipanimassiga.

  3. Serveeri ning naudi!

    Lõika kuklitelt kaas maha, uurista veidi sisu välja. Tõsta kukli sisse pohlamoosi, seejärel martsipanikreemi. Kata kaanega ja puista peale tuhksuhkrut.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee