Tordipõhi:
Kreem:
Serveerimiseks:
Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Mikserda majonees ja suhkur ning lisa segule ükshaaval munad. Seejärel sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Lisa kuivained ja sulatatud šokolaad majoneesisegule. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta ahjus 45 minutit 175 ºC juures. Lase koogil veidi aega vormis jahtuda, seejärel eemalda vorm ja lase täielikult maha jahtuda. Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks kihiks.
Kreemi jaoks pane koor, tükeldatud šokolaad ja suhkur potti ning kuumuta segades kuni šokolaad on sulanud. Seejärel lisa või ja kuumuta kuni või on sulanud. Seejärel tõsta pott pliidilt ja lase kreemil täielikult jahtuda. Jahtunud kreem vahusta kohevaks.
Tõsta esimene tordipõhi serveerimisalusele. Määri peale pohlamoos ja 1/3 kreemist. Tõsta peale teine tordikiht ja määri peale pool allesjäänud kreemist. Kata viimase tordikihiga ning määri pealt ja külgedelt kreemiga. Seejärel tõsta tort vähemalt 6 tunniks kuni üleöö külma maitsestuma. Kaunista soovikohaselt.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee