fbpx

Tagasi töö- ja koolirütmi naastes oleme taaskord silmitsi väljakutsega, et harjutada end ümber pühadeaegselt maiustusterežiimilt ning tagada eelseisval viiruste hooajal tervist toetav menüü.

Pere noorimate häid toitumisharjumusi aitavad kujundada täisväärtuslikud ja toitainerikkad lõunasöögid, mis oleksid ühtlasi piisavalt lihtsad iseseisvaks valmistamiseks. Millised kerge vaevaga valmivad tervislikud lõunasöögid hoiavad õnnelikuna nii lapsed kui ka vanemad?

Supp kõige üldisemas mõttes on tervislik ja hästi seeduv eine, kuna kuumtöötlemisel on enamasti kõik koostisained mõnusalt pehmeks keenud. Kuumtöötlemine pehmendab kiudaineid ja parandab mõne komponendi (näiteks karotenoidide) paremat omastamist.

Soojade lõunasöökide hulgas on ka lihtsuse poolest kindlalt esirinnas supid. Lisaks purgisuppidele on Salvest tegusate inimeste elu kergemaks teinud Presto püreesuppidega, mis ei nõua kuuma pliidi ääres askeldamist – need valmivad ka mikrolaineahjus või kuumas veevannis.

Maitsete osas valikuid jätkub: selliste klassikute nagu kõrvitsa-, tomati- ja hernepüreesupi kõrvalt leiab ka paprika-, porgandi- ja kanafileega köögiviljasupi. Presto ökoloogilisi köögiviljarohkeid suppe saab tuunida vastavalt eelistustele, lisades mahedamaitselisele püreesupile soovi korral vürtsi, lemmikproteiini või teisi meelepäraseid lisandeid.

Vitamiinirohke ja köögiviljadest tulvil toidu söömisest kujuneb ajapikku hea harjumus ning seda suurema tõenäosusega eelistame mitmekülgset toitumist ka edaspidi.

Vaata Salvesti uusi püreesuppe lähemalt SIIT!

Logi sisse

Kaotasid parooli?