Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Aasiapärane nuudlisupp

Vürtsikas-hapu supp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab õige maitse Eestis valmistatud Salvesti tublilt tomatine ketšup. Kreemisema supi armastajad võivad supile lisada ka kookospiima.

 

Vaja läheb:

3 sl Salvest Ketšupit

250 g munanuudleid

100 g väikeseid šampinjone

200 g kooritud krevette

½ punast tšillikauna

1 paprika

250 g kirsstomateid

1 sl kalakastet

1 laimi mahl

1 l kuuma kanapuljongit

serveerimiseks rohelist sibulat

õli praadimiseks

 

 

Tee nii:

Valmista munanuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele ja jäta ootele. Haki tšilli ja paprika, poolita šampinjonid ja kirsstomatid. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud tšilli ja paprika ning veidi hiljem seened ja kirsstomatid.  Vala peale kalakaste, ketšup, laimi mahl ja kanapuljong. Keeda 5 minutit. Lisa krevetid, kuumuta keemiseni, aga ära enam keeda. Tõsta igasse supikaussi munanuudleid ja kalla peale supp. Serveerimisel puista peale rohelist sibulat.

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Supid

Tomati-kikerhernesupp

Valmista lõunaks üks kuum ja toitev supp. Supi valmistamine käib lihtsalt ja kiirelt, kasutades konserv-kikerherneid.

Koorene lõhesupp krevettidega

Koorene lõhesupp valmib minutitega ning sobib seetõttu hästi argiõhtutel valmistamiseks. Kasutades rõõsa koore asemel kohvikoort, on tulemuseks lahjem ja taljesõbralikum supp.

Värskekapsa-külmsupp

Kuumal suvepäeval pakub mõnusat jahutust keefiriga külmsupp. Supp sisaldab tervislikke aedvilju, maitset lisavad soolakurk ja keedetud muna. Kindlasti kuulub supi juurde tubli peotäis maitserohelist.

Porgandisupp ingveriga

Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.

Tomati-hakklihasupp

Tummine ja rohkelt hakkliha sisaldav supp on üks korralik kõhutäis. Ühtaegu toitev ja soojendav supp sobib eriti hästi külmade ilmadega, mil haigused kimbutama kipuvad. Vürtsika toidu austajad võivad lisada hakitud tšillit.

Suitsune hernepüreesupp

Hõrk hernepüreesupp valmib vaid veerand tunniga. Supi kõrvale sobivad krõbistamiseks grissinid või krõbedad saiakuubikud. Lihasõbrad võivad supile lisada ka peekonikuubikuid või suitsulihatükke.

Pühadejärgne kapsasupp

Kui pühadest kõvasti kapsast ja paar tükki ahjulihagi alles jäänud, on aeg anda organismile tahkest toidust pisuke puhkus ja valmistada üks korralik kapsasupp. Kosutav talvine taldrikutäis!

Minestrone supp

Tõeline supiklassika, mille valmistamiseks ei pea sugugi meisterkokk olema. Itaaliast pärit paks supp on tuntavalt tomatine ja vürtsikalt aromaatne elamus igale supisõbrale. Buon appetito!