Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

- Retseptid
- Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega
Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!
Tainas:
150 g jämedaid kaerahelbeid
250 g jahu
100 g fariinisuhkrut
0,25 tl muskaatpähklit
200 g külma võid
Täidis:
440 g Salvesti pohlamoosi
1 suur õun (ca 150 g õunakuubikuid)
1 sl suhkrut
0,5 sl kaneeli
Serveerimiseks jäätist või vaniljekastet
Tee nii:
Sega omavahel kaerahelbed, jahu, fariinisuhkur ja muskaatpähkel. Haki juurde väikeste tükkidena külm või ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Seejärel suru 2/3 purutainast küpsetuspaberiga kaetud 22×33 ahjuvormi põhja ja küpseta eelkuumutatud ahjus 10 minutit 200 ºC juures.
Lõika õun väikesteks kuubikuteks. Seejärel määri eelküpsetatud põhjale pohlamoos ja puista peale õunatükid. Raputa õunatükkidele suhkur ja kaneel ning viimaks allesjäänud purutainas. Küpseta ahjus 30 minutit 200 ºC juures. Lase jahtuda ning serveeri jäätise või vaniljekastmega.
Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee
Retseptis kasutatud tooted
Kõik Magustoidud
Mangotaldrik marjade ja müsliga

Vaesed rüütlid moosi ja jäätisega

Liblikamuffinid

Ketšupikook toorjuustuglasuuriga

Tummine mustika-õunakreem

Kamapallimüsli

Kitsepiimakreem riivleiva ja murakamoosiga

Vastlakuklid pohlamoosi ja martsipanikreemiga

Õunapannkoogid

Puuviljakook

Puuvilja-müslibatoon

Õuna-saiavormikesed

Kollane riisipuder

Maasika-kausismuuti

Rulltort maasikatega

Ketšupisorbett

Panna cotta rabarberi-vaarikamoosiga

Mangomagustoit kamakreemiga

Kihiline toorjuustumagustoit

Rabarberi-vaarikajäätis küpsisepuruga

Vaarika-mustasõstra mannavaht

Kookospiimapuding maasikasmuutiga

Maasikasmuuti jäätis

Ploomi-kohupiimadessert

Kamapallimaius

Pohla-karamellikorvikesed

Šokolaadi-majoneesitort
