Kaerahelbe purukook pohlamoosi ja õuntega

Koduse maitsega pühademaius, mis annab magusa lõpunoodi igale sinu talvisele einele. Pealt krõbe ja seest mõnusalt mahlane kook valmib kiiresti ning vähese vaevaga. Kindlasti proovi hõrgutist jäätisega!

Koostisosad

Vaja läheb:

Tainas:

  • 150 g jämedaid kaerahelbeid
  • 250 g jahu
  • 100 g fariinisuhkrut
  • 0,25 tl muskaatpähklit
  • 200 g külma võid

 

Täidis:

  • 440 g Salvesti pohlamoosi
  • 1 suur õun (ca 150 g õunakuubikuid)
  • 1 sl suhkrut
  • 0,5 sl kaneeli
  • Serveerimiseks jäätist või vaniljekastet

Juhend

  1. Valmista tainas ning küpseta

    Sega omavahel kaerahelbed, jahu, fariinisuhkur ja muskaatpähkel. Haki juurde väikeste tükkidena külm või ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Seejärel suru 2/3 purutainast küpsetuspaberiga kaetud 22×33 ahjuvormi põhja ja küpseta eelkuumutatud ahjus 10 minutit 200 ºC juures.

  2. Lisa teised koostisosad ning küpseta veel

    Lõika õun väikesteks kuubikuteks. Seejärel määri eelküpsetatud põhjale pohlamoos ja puista peale õunatükid. Raputa õunatükkidele suhkur ja kaneel ning viimaks allesjäänud purutainas. Küpseta ahjus 30 minutit 200 ºC juures. Lase jahtuda ning serveeri jäätise või vaniljekastmega.

  3. Serveeri ning naudi!

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee