Keelesalat

Aeglaselt pehmeks keedetud veisekeel on traditsioonilise pidulaua roog, mis on serveeritud koos krõbedate kartuliviilude, magusamaitselise õunamahlas marineeritud kurgi ja tervislike lutserni idanditega. Keelesalat pakub vanu häid maitseelamusi tänapäevases võtmes.

Koostisosad

Vaja läheb:

Keele valmistamine:

  • 1 veisekeel
  • 2 tl soola
  • 3 loorberileht
  • 10 musta pipra tera
  • 6 vürtsi tera

 

Kaste:

  • 2 dl keele keeduleent
  • 1 sl jahu
  • 2 tl mädarõigast
  • 200 ml rõõska koort

 

Salat:

  • 4 kartulit
  • soola
  • praadimiseks õli
  • 1 punane sibul
  • 4 Salvest Marineeritud kurki õunamahlaga
  • 100 g lutserni idandeid
  • kaunistamiseks jõhvikaid

Juhend

  1. Valmista keel

    Pese keel ja pane külma veega potti keema. Koori vaht. Lisa maitseained. Keeda tasasel tule 2,5 tundi. Võta keel potist välja, loputa kiiresti külma vee all. Eemalda nahk. Pane kooritud keel keeduleeme sisse jahtuma. Jahtunud keel lõika õhukesteks viiludeks.

  2. Valmista kaste ning kartulid

    Kastme jaoks kuumuta keeduleem ning keeda kõrgel kuumusel kokku. Lisa veidikese külma veega segatud jahu, mädarõigas ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks ning kuumuta keemiseni.
    Koori ja viiluta kartulid. Kuumuta pannil õli, prae kartuliviilud mõlemalt poolt krõbedaks. Maitsesta soolaga.

  3. Serveeri ning naudi!

    Laota serveerimisalusele vaheldumisi keeleviilud ning krõbedad kartulid. Nirista peale kaste. Tõsta peale õhukeselt viilutatud punane sibul ja marineeritud kurk. Kõige peale laota lutserni idandid. Kaunista salat jõhvikatega.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee