Kleepuvad kanatiivad

Kleepuvad kanatiivad on tõeline comfort food, millega üllatada sõpru ühisel filmiõhtul. Valmistades kõrvale riisi ja salatit, saad korraliku õhtueine.
tatas bravas on populaarne Hispaania baarides pakutav suupiste, mis tõlkes tähendab “julged kartulid”. Saad eriti maitsvad kartulid, kasutades värskeid õhukese koorega kartuleid. Serveeri krõbedaid kartuleid ühes suures kausis või hoopis suupistena väikses kausis.

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 500 g kanatiibu (broileritiibu)
  • soola ja musta pipart
  • seesamiseemneid

Kaste:

  • 3 spl tšillikastet
  • 3 spl Salvest ketšupit
  • 3 spl sojakastet
  • 1 spl mett
  • 0,5 dl vett

Juhend

  1. Valmista kanatiivad

    Maitsesta kanatiivad soola ja pipraga. Aseta kanatiivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit vahepeal kanatiibu ümber keerates.

  2. Samal ajal valmista kaste ning pane kanatiivad uuesti ahju

    Samal ajal valmista kaste. Selleks pane kõik koostisained potti ning keeda 5 minutit üsna suurel kuumusel, et kaste kokku keeks. Vala kaste küpsenud kanatiibadele ja keera kanatiibu kastmes ringi, et need mõlemalt poolt kastmega kokku saaks.

  3. Serveeri ning naudi!

    Serveerimisel puista kanatiibadele seesamiseemneid.

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee