Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Maitsvad retseptid

Värskekapsa-külmsupp

Kuumal suvepäeval pakub mõnusat jahutust keefiriga külmsupp. Supp sisaldab tervislikke aedvilju, maitset lisavad soolakurk ja keedetud muna. Kindlasti kuulub supi juurde tubli peotäis maitserohelist.

 

Vaja läheb:

530 g Salvest Värskekapsaborši

300 ml vett

500 ml keefiri

1 sidruni mahl

2 soolakurki

2 keedetud muna

kimp rohelist sibulat

 

Tee nii:

Sega värskekapsaborš veega ja püreesta köögikombainis. Sega juurde keefir. Lisa hakitud soolakurk ja munad. Tõsta supp 30 minutiks külmkappi. Serveerimisel puista peale rohelist sibulat.

 

 

Retsepti on koostanud Liisi Laanemäe.
Liisi blogi: http://liisil.blogspot.com.ee

Kõik Supid

Tomati-kikerhernesupp

Valmista lõunaks üks kuum ja toitev supp. Supi valmistamine käib lihtsalt ja kiirelt, kasutades konserv-kikerherneid.

Aasiapärane nuudlisupp

Vürtsikas-hapu supp, milles löövad tantsu tervislikud köögiviljad, hõrgud krevetid, maitsvad šampinjonid ja täitvad munanuudlid. Leemele lisab õige maitse Eestis valmistatud Salvesti tublilt tomatine ketšup.

Koorene lõhesupp krevettidega

Koorene lõhesupp valmib minutitega ning sobib seetõttu hästi argiõhtutel valmistamiseks. Kasutades rõõsa koore asemel kohvikoort, on tulemuseks lahjem ja taljesõbralikum supp.

Porgandisupp ingveriga

Tervislik porgandisupp, millele annab särtsu ingver. Supi muudab kreemjaks ja eksootilisemaks kookospiim. Kasutades praadimiseks oliivõli ja asendades kanapuljongi köögiviljapuljongiga, sobib supp ka veganitele.

Tomati-hakklihasupp

Tummine ja rohkelt hakkliha sisaldav supp on üks korralik kõhutäis. Ühtaegu toitev ja soojendav supp sobib eriti hästi külmade ilmadega, mil haigused kimbutama kipuvad. Vürtsika toidu austajad võivad lisada hakitud tšillit.

Suitsune hernepüreesupp

Hõrk hernepüreesupp valmib vaid veerand tunniga. Supi kõrvale sobivad krõbistamiseks grissinid või krõbedad saiakuubikud. Lihasõbrad võivad supile lisada ka peekonikuubikuid või suitsulihatükke.

Pühadejärgne kapsasupp

Kui pühadest kõvasti kapsast ja paar tükki ahjulihagi alles jäänud, on aeg anda organismile tahkest toidust pisuke puhkus ja valmistada üks korralik kapsasupp. Kosutav talvine taldrikutäis!

Minestrone supp

Tõeline supiklassika, mille valmistamiseks ei pea sugugi meisterkokk olema. Itaaliast pärit paks supp on tuntavalt tomatine ja vürtsikalt aromaatne elamus igale supisõbrale. Buon appetito!