Pastinaagi-bataadi lehttaignapirukas

Pirukad sobivad hästi nii beebile näputoiduks kui kogu perele kergeks ampsuks!

Koostisosad

Vaja läheb:

  • 400 g pärmi-lehttainast
  • 1 pakk Põnni Ökoloogilist pastinaagi-bataadipüreed
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • juustu peale riivimiseks
  • 1 muna
  • serveerimiseks idusid või muud maitserohelist

Juhend

  1. Võta pärmi-lehttainas sulama.

    Vähemalt paar tundi varem. Kasutada võid nii ühe suure tükina pakendatud pärmi-lehttainast, kuid mugavam on kasutada juba 4-ks ribaks lõigatud tükke.

  2. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

  3. Pese suvikõrvits puhtaks. Lõika koorimisnoaga suvikõrvitsast õhukesed ribad.

  4. Pruunista pannil suvikõrvitsa ribasid.

    Senikaua, kuni ribad muutuvad pehmemaks ning hakkavad külge võtma pruunikamat värvi. Tõsta suvikõrvitsa ribad jahtuma ning valmista ette piruka põhjad.

  5. Lõika noaga tainasse sisselõiked.

    Lõika noaga lehttaina ribadelt umbes 1 cm kauguselt servadest sisselõiked kogu tainaruudu ulatuses (kuid mitte täielikult läbi taina!) – nii kerkivad servad keskosast kõrgemaks ning küpsemisel muutuvad krõbedamaks.

  6. Määri tainaribade keskele Põnni pastinaagi-bataadipüreed.

  7. Tõsta peale veidi jahtunud suvikõrvits. Riivi peale juustu.

  8. Klopi kausis lahti muna ning määri pirukate servadele.

  9. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

    Kui pirukad on valmis, lase neid jahtuda, puista peale idusid või muud rohelist ning lõika ribadeks, et pisikesel Põnnil oleks kergem süüa.

Retsepti on koostanud Liis Kuldma-Vähk.